Websites met effect. Sinds 1993.

Wegener Uitgeverij was één van de eerste web-klanten, in die tijd had je zelfs nog kabelkranten. De jaren daarna hebben we veel mensen blij gemaakt met websites, we gingen van ASP naar PHP naar platform naar NodeJS naar framework en zijn nog lang niet uitgekeken.

Uit de tijd dat we in ASP Classic programmeerden zijn zelfs nog sites in leven. Laatst moest ik daar weer wat mee en stond alsnog versteld van de innovatieve en coherente manier waarop mijn collega Ivo en ik toen bouwden. Ooit maakte ik iets dat tot Marktplaats had kunnen uitgroeien als de opdrachtgever voldoende geld had gehad…

Het leven van een programmeur…

Wij bouwden later natuurlijk ook een eigen framework, want we wilden consolideren. Inmiddels is er zoveel moois, moet je ‘ns naar Laravel kijken, dat bedenk je zelf echt niet – daar heb je een collectief voor nodig.

En dan was er Joomla, maar daar heb ik altijd wel wat last van gehad, wat een hoekig platform is dat! WordPress kwam vervolgens maar mijn acceptatie duurde even. Is dat zoiets als Drupal, weer een CMS met kapsones? Inmiddels weten we beter.

Standaardisatie

De jaren glijden voorbij en voor je er erg in hebt is iets een standaard geworden. Zelf dit soort platforms maken is niet meer mogelijk en doe je het wel dan is het effect niet altijd meetbaar. Wij hebben geleerd dat Google en WordPress samen heel goed gaan en gaan sindsdien voor het effect: een WordPress site wordt 100 keer beter gevonden dan een eigenbouwsel. En voor iedereen is een goede template te vinden. Dus wij doen steeds vaker WordPress. Het gaat om het effect immers.

Wat is uw gewenste effect?

Is effect voor u van belang? Of gaat u voor zelfdoen? Dat vinden wij belangrijk om te weten. Komt u er eens over praten?

Wij programmeren. Voor projecten zonder direct Google-scoringsdoel heb je echt wel goeie mensen nodig. Denk aan het verzamelen van data voor MisterGreen, een Tesla leasemaatschappij. En voor het aansturen van een LED-panel ook. Of voor het maken van een appje dat precies dat ene dingetje voor je doet, zoo handig! En voor het project dat niet in een framework als WordPress past. Het gaat natuurlijk wel om de uitdaging.

Alle sites hosten we zelf, op een supersnel netwerk en betrouwbare servers.

Elementa is de meest veelzijdige ICT-winkel op de Veluwe, gevestigd in Ermelo. We doen veel online, door het hele land.