Virusscanner & backup: wees lief voor uw gegevens

Veiligheid eerst, koop de beste virusscanner en de fijnste backup

Die virusscanners! Nou echt, wat een ellende. Ze praten met je (“want hij is niet goed geüpdatet”) of ze zeggen dat het allemaal heel onveilig is “want niet goed geüpdatet” of ze roepen tegen je dat je computer onveilig is (“want niet goed geüpdatet”). En dan heb je nog gratis versies die sowieso heel hard tegen je roepen met van die popup-schermen. Deze producten hebben zoveel aandacht nodig dat je volgens mij volkomen leip bent als je ze installeert.

Virusscanners maken je bang, want dat verkoopt.

Mijn indruk is dat virusscanners zich vooral verkopen door herrie te maken over vermeende onveiligheid. Maar sorry, ik pik dat niet. Ik koop MacAfee of Kasperski of Norton om me veilig te voelen. Dus virusscanner doe je werk en laat me met rust. Maar nee zo werkt het niet, ze blijven janken en gelijk met grof geschut: “Help, je bent onveilig”. Ik denk dan “Dude, daar heb ik jou voor!” En doe ‘ns lief!

Dit gedrag stoorde me al lang maar er was geen alternatief. Al een paar jaar is dat er wel en dat verkopen wij: niks anders dan Webroot. Want die gaat niet eerst downloaden en dan klagen dat het mis is, Webroot houdt rommel tegen vóór het de PC in komt. Ook aardig is dat ie zich niet hoeft te updaten, dat haalt de kracht uit je PC tijdens de opstart. Webroot heeft een verbinding met het internet dus het checkt z’n virusdefinities gewoon even online, zoals u doet met Google. Webroot helpt u ook bij het internetten want de Chrome plugin laat u zien of websites veilig zijn.

Dus: Webroot klaagt niet

Ik krijg niet meer dat knagende gevoel van onveiligheid en het jaagt me niet de stuipen op het lijf. Hij doet zijn werk uitstekend en kost net zoveel of minder dan de ‘bekende’ virusscanners.

Combineert u dit vooral met onze fijne online backup, zo’n moderne van Acronis. Kost 5 euro per maand voor de eerste 10 gb en dan per 50 gb afnemend geprijsd tot backups van 1 TB en groter. Wij installeren een account op de computer, u vertelt wat u gebackupt wilt hebben en hij doet z’n werk als u de computer op de gewenste tijd aan heeft staan. En anders probeert hij het morgen opnieuw maar hij stuurt u wel een herinnering.

Waarom een externe backup?

Externe backups zijn veiliger dan losse disks of opslag in bijvoorbeeld Dropbox of de OneDrive. Die apps en bestanden zitten vast aan het besturingssysteem van uw pc, komt er per ongeluk een gijzelvirus op uw machine dan codeert hij ook die bestanden en kunt u er niet meer bij. Externe backups hebben dat probleem niet en uw data wordt gehuisvest in verschillende datacenters, u bent safe.

De veiligste ICT-zaak van de Veluwe, Elementa!

*aanbod geldig tot 1 mei 2019