“Waarom heb je geen webshop?”

Klopt, we hebben geen webwinkel. Wèl voorraad, een fysieke winkel, een telefoonnummer, email en whatsapp. Ooit bouwden we de misschien wel eerste cloud-applicatie van Nederland maar intussen schrijven we werkbonnen met een vulpen. In 2001 kwam onze eerste zelfgemaakte webwinkel online en nu doen wij het zelf toch zonder.

Dat heeft een reden.

Met onze klanten praten, naar hen luisteren en samen de beste oplossing vinden, dat is ons werk en ‘t lukt ons niet goed met een beeldscherm er tussen. Daarom schrijven we met pen. Als de klant weg is nemen we de tekst over in onze (nog steeds werkende) cloud-applicatie waardoor we overal vandaan de data bij de hand hebben. Maar in het contact met de klant komt de computer niet voor.

De afwezigheid van een webwinkel heeft een vergelijkbare reden. Hadden we er één dan doen we toch een beetje alsof we bol.com zijn, of Amazon of Coolblue en dat is precies wat we niet willen zijn. Wij zijn geen dozenschuivers, we doen ICT op maat en naar behoefte. Een enorm uitgebreid en verwarrend assortiment is uitsluitend gericht op het zo snel mogelijk verplaatsen van spullen. Zijn we niet van: het komt voor dat we andere opties adviseren zoals niet upgraden, niets doen, een tablet kopen in plaats van een computer, of Linux in plaats van Windows of MacOS. We kennen onze klanten en weten wat ze doen.

Voor zakelijke ICT heeft een webwinkel evenmin meerwaarde. Ik ken de klant niet die daarin gezellig gaat neuzen. De ondernemer vraagt ons wat nodig is, krijgt een advies plus prijs en daar gaat hij of zij doorgaans mee akkoord. Dat is ook onze rol, op basis van onderling vertrouwen adviseren, zorgen dat de organisatie loopt en dat we met elkaar innoveren op de werkvloer. Een adviseur is geen verkoper, daarom in de zakelijke markt ook geen webwinkel.

Bel ons, kom langs, vraag of we komen kijken, wij staan er klaar voor. De afstand die een webwinkel veroorzaakt is echter tegengesteld aan wie we willen zijn: de deskundige, professionele en persoonlijke ICT-service voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Is dat niet uw ding? Uitstekend, er zijn veel webshops die de doos subiet bij u op de stoep afleveren. Er zijn ook mensen die daar de meerwaarde zeker niet van inzien en zo komen we bij het oud adagium: je hebt de klant die bij je past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *