De meest veelzijdige ICT-zaak van de Veluwe

Minder betalen voor een Apple product? Koop refurbished!

APPLE, MAAR DAN WÉL BETAALBAAR

Ben je op zoek naar een nieuw Apple device, maar schrik je je een ongeluk van de nieuwprijs van Apple-producten? Snappen we! Een alternatief is het kopen van een tweedehands Apple product, maar dan loop je een aanzienlijk risico op een miskoop. Gelukkig is er nog een ander alternatief: het kopen van refurbished Apple-producten.

WAT ZIJN REFURBISHED APPLE-PRODUCTEN?

De letterlijke Nederlandse vertaling van refurbished is ‘gereviseerd’. In bijna alle gevallen is een refurbished product eerder gebruikt, maar – in tegenstelling tot tweedehands producten – grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en professioneel gereinigd. Tevens krijg je ook nog eens garantie bij aankoop van refurbished Apple. Toch moet je opletten bij het kopen van een refurbished iPhone, iPad of MacBook, want niet elke leverancier biedt dezelfde hoogwaardige kwaliteit.

HOE KUN JE EEN BETROUWBARE REFURBISHED APPLE LEVERANCIER HERKENNEN?

Een betrouwbare refurbished Apple leverancier onderscheidt zich op meerdere fronten van een prijsvechter in de refurbished markt. Het is bij uitstek niet verstandig om alléén naar de factor prijs te kijken, maar in ieder geval ook naar de mate van betrouwbaarheid van een leverancier. De factor betrouwbaarheid kun je controleren door te kijken naar het aantal positieve klantreviews, onafhankelijk keurmerken (zoals het Keurmerk Refurbished) en de mate waarin het mogelijk is om telefonisch contact op te nemen met een professionele klantenservice.

Op zoek naar een refurbished Apple product? Let dan hier op:

  • Biedt de leverancier garantie? Zo ja, is dit ook twee jaar zoals Elementa die wel aanbiedt?
  • Is de klantenservice makkelijk te bereiken? En hoeveel uur per week? Elementa is ruim na kantoortijden nog telefonisch of per whatsapp en mail bereikbaar.
  • Wordt de kwaliteit gewaarborgd door bijvoorbeeld het Keurmerk Refurbished én Thuiswinkelwaarborg?


REFURBISHEN IS DUURZAAM

Naast een aanzienlijke besparing in de portemonnee, – die kan oplopen tot honderden euro’s – heeft het refurbishen van devices nog een ander groot voordeel. Zo is het bijzonder gunstig voor het behoud van onze planeet. Door te kiezen voor refurbished voorkom je namelijk dat ‘oudere’ devices onnodig worden weggegooid en daarmee belanden op de vuilnisbelt. In plaats daarvan worden de devices professioneel opgeknapt, waardoor ze een tweede leven krijgen en een ander persoon tevreden kunnen stellen. Kortom, win-win voor portemonnee én milieu.

Kortom: bij ons kan je terecht voor refurbished Apple producten, van iPad tot iPhone. Je krijgt twee jaar garantie, met keurmerk, op een artikel dat helemaal is bijgewerkt. Je hebt de lusten van een Apple product en betaalt altijd minder, dus ook op de allerlaatste modellen. Loop je binnen als je meer wilt weten?